مقولة پوشش و لباس از جملة مسائلي است كه همواره انسان در زندگي با آن در ارتباط بوده و بعنوان يك نياز ضروري و جزء جدائي ناپذير حيات خود، به آن نگريسته است.
اين تعلق و نياز به پوشش و استتار بدن، در طول تاريخ بشري و در ميان ملل و اقوام مختلف وجود داشته و امري كاملاً مشهود و بي نياز از تعريف است.
تأمين امنيت فردي از جهت محافظت بدن از گرما و سرما و شرايط متنوع جوي (آفتاب شديد، باد و باران)، گزند حشرات موذي و جلوگيري از تحريك هوسبازان براي هرگونه اقدام احتمالي، عامل مهمي براي رعايت پوشش در محيط خارج از خانه محسوب مي شود.
پوشش و بهره گيري از لباس به نياز طبيعي خودآرائي و زيبائي دوستي انسان نيز پاسخ مي دهد . تنوع الگوهاي پوششي در ميان افراد و نيز زيبائيها و جذابيتهاي بكار رفته در لباسها مؤيد اين مسئله، مي باشد.
يكى از فلسفههاى حقيقى وجوب حجاب، حفظ آرامش زن، مصونيّت جامعه از فساد و عمق و معنا بخشيدن به امنيّت اجتماعى با توسعه آن مىباشد. زيرا نفس آدمى، دريايى مواج از تمايلات و خواستههاى اوست كه مهمترين آنها به خوراكىها، امور جنسى و مال و جاه و مقام، مربوط مىشود و بدون شك، بالاترين خواستههاى مردان، تمايل به جنس زن است.
پوشش دينى، پيام عفّت، شخصيّت و خداترسى زن مسلمان است و مردان جامعه نه تنها به چنين بانويى چشم طمع نخواهند داشت، كه او را نيرويى بالفعل در هرچه وسعت بخشيدن امنيّت اجتماعى دانسته و نجابتش را مىستايند.
در اين صورت است كه زن، نه تنها در سنگر حجاب خود، از تير نگاههاى زهرآلود، سخنان آزاردهنده و برخوردهاى اراذل جامعه در امان خواهد بود، بلكه امنيّت و آرامش درونى خود و اجتماع خويش را برقرار خواهد كرد.
بىحجابى يا حضور تحريک کننده زنان در جامعه، از آثار زيانبار اخلاقى و اجتماعى مختلفى برخوردار است که يکى از مهمترين آنها زوال امنيّت اجتماعى است. بىحجابى با اثرات مهلک خود که در ذيل آمده و شرح داده مىشود، باعث از بين رفتن بنيه اعتقادى و از بين رفتن بنيه اعتقادى نيز امنيّت اجتماعى بشريّت را در معرض خطر قرار مي دهد.
سقوط شخصيّت :
حجاب، قانون فطرت است و سرپيچى از قوانين فطرى، زن را از هويت او خارج مىسازد و خروج از هويت انسانى همان و سقوط از جايگاه بلند ارزشى شخصيتى همان. با افول شخصيّت زن، بىبندوبارى در جامعه رايج و نظام خانوادگى مختل مىگردد و در نتيجه امنيّت اجتماعى از افراد جامعه، سلب مىشود.
تزلزل خانوادهها :
يکى از آثار زيانبار بىحجابى بانوان، تزلزل خانوادههاست، زيرا آنان با گسترش و رواج مسايل جنسى از خانواده به جامعه، مرتکب ظلمى فاحش و غيرقابل جبران اجتماعى مىگردند و روابط زناشويى در خانوادهها را متزلزل مىکنند، در نتيجه امنيّت خانوادگى با خطرات جدى از قبيل از همپاشيدگى بنيان خانواده و عقدهمند شدن مردان، روبرو مىشود و اين مشکلات زيانبار به محيط جامعه کشيده شده، امنيّت اجتماعى را در نظام اسلامى با آشفتگى جدى مواجه مي سازد .
از ديگر آثار سوء بىحجابى و تأثير آن در زوال امنيّت اجتماعى مىتوان به فقدان تعادل فکرى، روانى و اجتماعى افراد جامعه، ايجاد احساس بىمسؤوليتى در نسل جوان جامعه، از جوانان و تقويت احساس بىارزشى و پوچى انسانها اشاره نمود
اکنون به مواردي از آثار و فوايد حجاب اسلامي در گسترش امنيت اجتماعي اشاره خواهيم کرد.
آثار و فوايد حجاب اسلامى بر گسترش امنيت اجتماعي ، عبارتند از:
- ايجاد آرامش روانى بين افراد جامعه
- جلوگيري از از تهييج و تحريک جنسي و خنثي نمودن لذايذ نفساني
- کاهش چشمگير مفاسد فردى و اجتماعى در جامعه اسلامى
- حفظ و استيفاى نيروى کار در سطح جامعه اسلامى
- حضور معنوىگرايانه زنان و مردان در محيط اجتماعى
- کاهش تقاضاى مدپرستى بانوان
- حفظ ارزشهاى انسانى، مانند عفت، حيا و متانت در جامعه
- مصونيّت زنان در همه زمانها و مکانها
- سلامت و زيبايى موقعيّت اجتماعى و فرهنگى مردان و زنان جامعه اسلامى
- هدايت، کنترل و بهرهمندى صحيح از اميال و غرايز انسانى
- مبارزه با تهاجم فرهنگى غرب
- از بينبردن فشارهاى اجتماعى نامشروع و نابهنجار
تهيه و تدوين: سرهنگ پاسدار محمد حسن باقري معاون اجتماعي پليس يزد
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025